Contactati-ne: (+40) 799 18 00 18

Str: Dr.Carol Davila 8 Bl:A9 sc.A Parter Vedeti locatia

Odontologie

           Odontologia este specialitatea stomatologica ce trateaza lezunile carioase si cele necarioase - fracturi, distrofii, leziuni de uzura dentara. Aceasta terapie de restaurare dentara este o latura a proteticii care restabileste integritatea dintilor naturali.
Clinica noastra ofera inlocuirea obturatiilor vechi cu obturatii fizionomice. Vechile obturatii (cu aspect metalic si decolorate) sunt inestetice si contin si mercur care e stiut ca este nociv corpului uman, pe cand noile obturatii fizionomice contin rasini compozite care au atat aceeasi culoare cu dintele, cat si o rezistenta sporita.
            Restaurarile odontale pot fi directe - obturatiile, sau indirecte - unidentare si pluridentare (incrustatii, coroane, punti).
 
Procedurile de restaurare odontologica includ:
• Obturatii metalice;
• Obturatii fizionomice;
• Incrustatii sau obturatii indirecte - Inlay si Onlay (coroana partiala);
• Fatetari;
• Coroane si punti dentare;
• Reconstrcutii corono-radiculare.


            Cea mai frecventa problema dentara este reprezentata de leziunile carioase. La consultatia la medicul stomatolog acesta va trebui sa stabileasca locatia exacta si severitatea cariei, cu ajutorul unei sonde si examinand radiografiile dentare. In functie de istoricul medical, locatia cavitatii, necesitatile estetice, forta de masticatie aplicata pe dintele respectiv, precum si caracteristicile materialelor de obturatie, medicul va va indica tipul de obturatie necesar.

            Procedura de realizare a obturatiei fizionomice incepe cu o anestezie locala daca leziuinile carioase sunt extinse. Pentru inceput medicul va indeparta tesutul dentar bolnav cu ajutorul frezelor si va curata cavitatea. In cazul in care aceasta este situata foarte aproape de camera pulpara, medicul va aplica hidroxid de calciu, pentru a stimula vindecarea si producerea de dentina intre pulpa si obturatie.
            Prepararea cavitatii se incheie cu degresarea, uscarea si gravarea acida a acesteia. Tratarea cu solutia acida ajuta la formarea unei suprafete rugoase, la care materialul de obturatie sa adere. Dupa cateva minute solutia acida se spala, se usuca din nou cavitatea si se aplica adezivul; acesta va fi tratat cu lampa fotopolimerizanta, apoi se va aplica materialul de obturatie. In prezent sunt utilizate urmatoarele tipuri de materiale fizionomice: rasini compozite, ionomeri de sticla si rasini ionomerice.             Dupa modelare, materialul se intareste tot cu lampa fotopolimerizanta. La final medicul va finisa obturatia prin frezare, pana cand dintele va recapata forma initiala.
(+40) 799 18 00 18                    (+40) 799.18.00.18


...sau completati formularul de programari:

completati